13 Νοε 2012

Δραστηριότητες Τοπικών Οργανώσεων και Πυρήνων: Μέγαρα, Σέρρες, Καλαμάτα





ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ


Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου είχε άλλη μία εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Τ.Ο. Καλαμάτας. Αυτή τη φορά διεξήχθη η προβολή της ταινίας ''ΕΛΕΝΗ'' του Νίκου Γκατζογιάννη. Η απαγορευμένη από το πολιτικό κατεστημένο ταινία, ήταν η αφορμή για να  γεμίσουν τα γραφεία μας από κόσμο που είτε  γνώριζε  την ταινία  είτε την έβλεπε για πρώτη φορά.

Την  δεκαετία  του  80  η εν  λόγv  ταινία  ήταν  αφορμή  διαμαρτυριών  αριστερών οργανώσεων και κομμάτων (ΚΚΕ). Το αίτημα τους ήταν η απαγόρευση της προβολής της ταινίας από τους κινηματογράφους και   μάλιστα   απειλούσαν,  με εμπρησμούς   και  ανατινάξεις, όποιον  κινηματογράφο  θα  τολμούσε  να  την προβάλει. Δήθεν προοδευτικές ιδεολογίες  που  δέχονται την ελευθερία της τέχνης για  έργα  όπως το corpus christι, τότε  απαιτήσανε την  απαγόρευση μίας  ταινίας που   εξιστορούσε   γεγονότα,   τα  οποία  κάποιοι  θέλουν  και  συνεχίζουν  να  τα παρουσιάζουν μονόπλευρα.

Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:
Χ. Κουμαντού 2 (ά όροφος)
Δευτέρα & Σάββατο: 20:00-22:30


Ομιλία στα γραφεία του Πυρήνα Μεγάρων

Με μεγάλη προσέλευση συναγωνιστών και φίλων του κινήματος στα γραφεία του Πυρήνα Μεγάρων έγινε η προκαθορισμένη επίσκεψη του Bουλευτή Β’ Πειραιώς Νίκου Κούζηλου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Γιαννόγκωνα. Ακολούθησε ενημέρωση απο τον  Μιχάλη Γιαννόγκωνα για τις βουλευτικές δράσεις, τα τεκταινόμενα του κινήματος, όσο και για την επίκυψη  της συγκυβέρνησης - ναυάγιο προς στους ξένους τοκογλύφους, με την προδοτική τους στάση παίζοντας το γνωστό τους έργο τους «τραβάτε με και ας κλαίω».




Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Νίκος Κούζηλος, που αναφέρθηκε στα τεράστια τοπικά προβλήματα και την αδιαφορία των αρχών της πολιτείας στην εισβολή κάθε είδους  εγκληματία εγχώριου αλλά και εισαγόμενου. Η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα δίπλα στις λαΪκες συνοικίες και με τον αγώνα της θα δικαιώνει τον Ελληνα πολίτη με αυτες τις τελευταίες κουβέντες έκλεισε την συζήτηση ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στην περιφέρεια του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή συναγωνιστών.



 Πυρήνας Μεγάρων
Οδός Ρήγα Φερραίου 6 

Δευτέρα και Πέμπτη 19:00-21:00
Τηλ: 2296023375

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών

Όπως κάθε φορά, έτσι και τη Δευτέρα, τα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών γέμισαν από φίλους και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Πρώτος έλαβε το λόγο ο Γραμματέας της Τ.Ο. Σερρών, Συναγωνιστής Νικήτας Σιώης, ο οποίος στην ομιλία του συνεχάρη όλους τους Χρυσαυγίτες που παρευρέθηκαν την Κυριακή στη Βροντού για την δυναμική και άψογη παρουσία τους. Επίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια των διοργανωτών, που έμειναν εντυπωσιασμένοι από το πολυπληθές κλιμάκιο Συναγωνιστών που τίμησε τους 364 δολοφονημένους Έλληνες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες. Κλείνοντας, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχαστούν από τις επόμενες γενιές τα κομμουνιστικά εγκλήματα κατά των Ελλήνων


Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Αντώνης Αργυριάδης, ο οποίος εξιστόρησε το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στη σφαγή της Βροντούς.
Τέλος, το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος Πολιτικής Δράσης, Συναγωνιστής Σάββας Ηλιάδης, ο οποίος ανέλυσε το εθνοκτόνο μνημόνιο 3, τονίζοντας πως με την ψήφισή του η Ελλάδα παύει να αποτελεί ανεξάρτητο κράτος και κάλεσε άπαντες σε δυναμική αντίδραση καθώς η Ελλάδα οδηγείται στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Η συγκέντρωση έληξε με τους παρευρισκόμενους Συναγωνιστές να τραγουδούν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.


Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Σερρών, Βασιλέως Βασιλείου 25, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα & Τετάρτη 20:00 - 22:00
Τηλέφωνο: 6938 721350