30 Οκτ 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ Η   ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ΄΄

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Κίνημα, το οποίο υπάρχει και δρα μέσα σα πλαίσια της συνταγματικής τάξεως. Κάθε ενέργεια και πράξη του Κινήματός μας στηρίζεται σε στέρεες και ευκρινείς Ιδεολογικές βάσεις. Πολιτική χωρίς σταθερή Ιδεολογία και πίστη για εμάς αποτελεί απάτη, καιροσκοπισμό και ψηφοθηρία. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ΄΄ σημαία ευκαιρίας ΄΄ για κάθε είδους καιροσκόπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι μέσα από το Κίνημά μας θα επιτύχουν προσωπικά οφέλη.
Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, που επιθυμεί να πυκνώσει τις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει να πιστεύει και στις Ιδέες της.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ- ΠΙΣΤΗ- ΑΓΩΝΑΣ:
Ένας άνθρωπος έχει Ιδεολογία όταν μοναδικό κίνητρο των πράξεων του δεν είναι το προσωπικό του συμφέρον, αλλά η Πίστη του. Δεν έχει καμία Ιδεολογία εκείνος που την Πίστη του δεν την μετατρέπει σε πράξη και έργο. Έχω Ιδεολογία σημαίνει Πιστεύω και Πιστεύω σημαίνει με την σειρά του Αγωνίζομαι.
ΕΘΝΟΣ- ΦΥΛΗ: Κυρίαρχη για την Ιδεολογία μας η Ιδέα του Έθνους-Φυλή, η Ιδέα του Αίματος. Οι ανθρώπινες
Φυλές είναι μεταξύ τους διαφορετικές. Οι Έλληνες αποτελούν την γνήσια συνέχεια των Ελλήνων της κλασσικής περιόδου, που δημιούργησαν το θαύμα του 

Ελληνικού Πολιτισμού.
Ονομάζεται Έθνος ένα σύνολο ατόμων με κοινή καταγωγή, γλώσσα, κοινούς τρόπους, κοινή θρησκεία και κοινό πολιτισμό(ΗΡΟΔΟΤΟΣ). Το Έθνος είναι η εν συνειδήσει Φυλή. Το Έθνος αποτελεί κυρίαρχη Ιδέα και Πίστη για την 

ιδεολογία μας.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Το Κράτος αποτελεί μια οντότητα δημοσιονομική, ένα σύστημα οργανώσεως στις σχέσεις μεταξύ τους των πολιτών και επιπλέον στις σχέσεις αυτού με τα υπόλοιπα Κράτη. Η Ιδέα του Κράτους είναι δημιούργημα των ανθρώπων και όταν δεν συμβαδίζει με την Φυσική Αρχή Έθνους- Φυλής δημιουργεί κοινωνίες εκτρωματικές. Κράτος έχουν σήμερα οι Η.Π.Α. και αποτελεί ύπαρξη του ένα <<Κοινωνικό Συμβόλαιο>> μεταξύ των διαφορετικών φυλών που ζουν στο έδαφός του. Για εμάς η Ιδέα Κράτους είναι σεβαστή μόνο στην περίπτωση, όπου το Κράτος αυτό έχει ουσία και περιεχόμενο Εθνικό.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ο Έλληνας δημιούργησε έναν πολιτισμό, ένα σύνολο επιτευγμάτων στην επιστήμη, στην Τέχνη, στον λόγο χωρίς καμία υστεροβουλία, χωρίς καμία πρόθεση θησαυρισμού και υλιστικής ιδιοτέλειας, δίχως μίσος και φθόνο, αλλά με σκοπό το
ωραίο, το αληθές, το αγαθό. Σαν Έλληνες δεν έχουμε άλλο περιθώριο, παρά αυτόν τον μεγάλο σκοπό του Ελληνικού Πολιτισμού να υπηρετήσουμε,
Να δώσουμε την μάχη για μια Τέχνη Ελληνική, για έναν λόγο Ελληνικό εμπνευσμένο και μοναδικό. Να δώσουμε την μάχη για την Παράδοση μας, για την γλώσσα μας, για τα αυθεντικά ήθη και έθιμα του λαού μας.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του Κράτους είναι το πολίτευμα του, ο τρόπος δηλαδή επιλογής της ηγεσίας του. Η προβλεπόμενη και συγκεκριμένη εκείνη διαδικασία με την οποία ορίζονται τα πρόσωπα που κατευθύνουν την λειτουργία του Κράτους. Ο τρόπος της επιλογής των αρχόντων της πολιτείας πρέπει να είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ. Δεν είναι δυνατόν να κυβερνούν την χώρα ανάξιοι δημαγωγοί, κόλακες των πιο χυδαίων τάσεων ενός λαού. Στην κορυφή της ιεραρχίας του Κράτους πρέπει να βρίσκονται οι Άριστοι και όχι οι … <<αρεστοί>>.
Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κράτος είναι μια κοινωνία Δικαίου, είναι μια κοινωνία ιεραρχημένη όχι με κριτήρια υλικά, αλλά με βάση την Αξία, το Ήθος και την προσφορά εκάστου. Ο κοινός Εθνικός Σκοπός, η ίδια αντίληψη για την ζωή και τον πολιτισμό, είναι το απαραίτητο στήριγμα που ενώνει τους πολίτες με ένα αίσθημα μιας υγιούς αλληλεγγύης, ενός Σεβασμού και μιας Τιμής για τον Συνάνθρωπο. Η εγκληματικότητα, η μαζοποίηση, τα ψεύτικα είδωλα, ο ωφελιμισμός είναι ότι χαρακτηρίζει σήμερα την κοινωνία. Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, συγκάτοικοι ευκαιριακοί μίας αρρωστημένης πολιτείας συγκροτούν σήμερα το κοινωνικό σύνολο.
Η οικογένεια σαν κύτταρο και ουσία της Φυλετικής Κοινότητος, της Κοινωνίας, έχει σχεδόν καταργηθεί. Ο Σεβασμός στον Πατέρα, η σεμνότητα απέναντι στους πρεσβύτερους έχει αντικατασταθεί από ένα ανεύθυνο και αναιτιολόγητο θράσος. Άνευ Αρχών, με κανένα Ήθος, χωρίς αιδώ, δίχως αίσθημα Τιμής και Υπερηφάνειας είναι η κοινωνία των ανθρώπων της εποχής μας. Ο μαθητής δεν σέβεται τον δάσκαλο και ο δάσκαλος δεν θέλει να τον σέβεται ο μαθητής του, γιατί δεν αντέχει την ευθύνη του ηθικού αυτού βάρους. Η εποχή της ευκολίας, η εποχή της αναρχίας, μία εποχή χωρίς καμία ιεραρχία, μία εποχή γεμάτη <<συμβόλαια>> και <<συμφωνίες>> χωρίς κανένα Αίσθημα Ευθύνης και Καθήκοντος. Αυτή την κοινωνία έχουμε την φιλοδοξία να την γκρεμίσουμε! Η δική μας κοινωνία θα είναι μία κοινωνία ανθρώπων με καθήκοντα πρώτα απ’ όλα και μετά με δικαιώματα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιστεύουμε πως η οικονομία του Εθνικού Κράτους δεν πρέπει ποτέ να είναι αντίθετη με τις κυρίαρχες Ιδέες του. Δεν πρέπει ποτέ για παράδειγμα χάριν της αύξησης της παραγωγής (φτηνά εργατικά χέρια, ξένοι εργάτες κ.τ.λ.) να απειλείται αυτή η ίδια η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ . Μία ισχυρή οικονομία δίνει δύναμη στο Εθνικό Κράτος, όμως δεν πρέπει χάριν της οικονομίας να θυσιάζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεν πρέπει δυνάμεις οικονομικές να καθορίζουν την Πολιτική του Κράτους. Δεν πιστεύουμε στην αυθύπαρκτη ύπαρξη και δυναμική της οικονομίας, αλλά σε μια κατεύθυνση και προέλευση Εθνική. Είμαστε αντίθετοι τόσο στην ασυδοσία του φιλελευθερισμού, όσο και στην ισοπέδωση του μπολσεβικισμού. Πιστεύουμε στην ιδιοκτησία, όχι όμως στην κερδοσκοπία και τον θησαυρισμό. Πιστεύουμε σε μια οικονομία, υπηρέτη των εθνικών συμφερόντων και όχι σε ένα Κράτος, υπηρέτη της οικονομικής σκοπιμότητας.

ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ